5 tapaa tehdä verkkosivustostasi turvallinen ja varma

Digitaalinen maailma ei ole turvallinen paikka. Se on täynnä mahdollisia kyberuhkia ja -vaaroja. Kaiken kukkuraksi näiden verkkohyökkäysten seuraukset ovat huomattavasti muutakin kuin sosiaalista häpeää. Itse asiassa tuoreessa raportissa todettiin, että jokaista tietomurtoihin käytettyä dollaria kohden yrityksille aiheutuu keskimäärin 214 dollarin kustannukset vuotanutta käyttäjätietuetta kohden. Tässä postauksessa tarkastelemme 5 tapaa, joilla verkkosivustostasi voi tulla turvallisempi ja varmempi. Turvallinen verkkosivusto on sellainen, joka suojaa kävijöitä haittaohjelmilta ja phishing-hyökkäyksiltä, jossa on salatut salasanat ja turvallisuusvarmenteet, joka käyttää HTTPS:ää liikenteen salaamiseen, joka pitää käyttäjien yksityiset tiedot erillään julkisista sivuista ja joka estää käyttäjien selaimiin piilotetun haitallisen koodin suorittamisen. Aloitetaan!

Käytä SSL:ää kaikessa verkkosivuston liikenteessä

Kun verkkosivusto on salattu SSL (Secure Sockets Layer) -tekniikalla, se tarkoittaa, että käyttäjän selaimen ja palvelimen välillä siirrettävät tiedot on salattu. Tämä estää hakkereita näkemästä siirrettäviä tietoja, mikä tekee arkaluonteisten tietojen saamisesta paljon vaikeampaa. SSL-varmenne lisää asiakkaiden luottamusta yritystäsi kohtaan, mutta se auttaa myös hakukoneoptimointia parantamalla verkkosivustosi sijoitusta Googlessa. Google esimerkiksi asettaa SSL-sivuja käyttävät sivustot etusijalle, koska ne ovat luotettavan kolmannen osapuolen varmentajan varmentamia, mikä on merkki Googlelle siitä, että verkkosivustosi on laillinen ja aito. Koska verkkohyökkäysten määrä kasvaa ja arviolta 50 prosenttia verkkosivustoista ei käytä SSL:ää, nyt on aika siirtyä SSL:ään. Se on turvallisempaa kävijöiden kannalta ja myös helpompaa kuin luuletkaan. Jos käytät tällä hetkellä HTTP-yhteyttä, voit asentaa nopeasti SSL-sertifikaatin, joka muuntaa verkkosivustosi automaattisesti HTTPS-yhteydeksi.

Älä säilytä käyttäjien salasanoja selvänä tekstinä.

Salasanojen tallentaminen selväkielisenä tekstinä on yksi suurimmista tietoturvavirheistä, joita voit tehdä. Vaikka tämä saattaa toimia joillakin perussivustoilla, sitä ei suositella varsinkaan arkaluonteisia tietoja käsitteleville sivustoille. Kun tallennat salasanoja, annat tietokantaan pääsyyn oikeutetuille henkilöille mahdollisuuden kirjautua sisään millä tahansa käyttäjällä ja millä tahansa salasanalla. Tämä voi olla katastrofaalista käyttäjillesi ja johtaa suuriin tietomurtoihin. Voit torjua tämän, jos harkitset salasanojen häivytyksen käyttöä, joka on algoritmi, joka muuttaa salasanasi tavallisen tekstin salatuksi versioksi. Tätä sekoitettua versiota kutsutaan hashiksi, joka on periaatteessa salattu salasana. Hash-tyyppejä on erilaisia, mutta turvallisimpia ovat Salted Hash ja Argon Two hashing. Salted Hash -menetelmässä kuhunkin salasanaan lisätään koodinpätkä ennen sen hakkerointia, joten samaa salasanaa käyttävillä henkilöillä on eri hakkerointi. Argon Two on uudempi, turvallisempi hashausalgoritmi.

Image Source: FreeImages‍

Ota käyttöön salasanapohjainen todennus

Jos tallennat käyttäjien salasanoja, sinun kannattaa harkita salasanapohjaisen todennuksen käyttöönottoa. Tämä tarkoittaa, että kirjautumissivusi pyytää käyttäjiä syöttämään käyttäjätunnuksensa ja salasanansa. Näin voit varmistaa, että vain valtuutetut henkilöt pääsevät sivustolle. Voit myös käyttää kaksitekijätodennusta (2FA), jota pidetään salasanojen turvallisuuden kultaisena standardina. 2FA:n yhteydessä kirjautumiseen käytetään kahta erilaista todennustapaa, kuten salasanaa ja puhelimeen lähetettävää koodia, joka lähetetään sovelluksen, kuten Google Authenticatorin, kautta.

Estä tunnettujen huonojen toimijoiden joutuminen mustalle listalle.

Suurin askel, jonka voit tehdä estääkseen sivustosi joutumisen mustalle listalle, on välttää tunnettujen huonojen toimijoiden, kuten haittaohjelmien, phishing-sivujen ja huijaussivustojen, isännöintiä. Voit tehdä tämän harkitsemalla sisällönjakeluverkon (CDN) asentamista, joka voi nopeuttaa verkkosivustoasi ja auttaa sinua välttämään mustalle listalle joutumisen. CDN jakaa verkkosivustosi sisällön useille eri puolilla maailmaa sijaitseville palvelimille, mikä tarkoittaa, että yhden palvelimen kuormitus vähenee. Harkitse myös web-sovelluspalomuurin (Web Application Firewall, WAF) käyttöä, jotta voit suojata sivustosi palvelunestohyökkäyksiltä ja estää joutumisen mustalle listalle. WAF voi analysoida verkkosivustosi liikennettä tunnistamaan haitallisen liikenteen ja suojaamaan sivustoasi verkkohyökkäyksiltä.

Asenna mainosten esto ja hiekkalaatikko -selainlaajennus.

Jos olet huolissasi siitä, että sivustollasi näytetään haitallisia mainoksia, voit käyttää mainostenestolaitetta estämään tämän. Tämä on erityisen tärkeää, jos pidät blogia, jossa hyväksyt käyttäjien lähettämää sisältöä, sillä et halua, että sivustollasi näytetään haitallisia mainoksia. Lisäksi voit asentaa hiekkalaatikko-selainlaajennuksen, jonka avulla voit estää haitallisen koodin suorittamisen käyttäjien selaimissa. Hiekkalaatikkolaajennukset on suunniteltu niin, että ne ajavat jokaisen sivun, jolla käyttäjät vierailevat, eristetyssä säiliössä, mikä tarkoittaa, että kaikki haittaohjelmat jäävät sivun sisälle eivätkä pääse leviämään heidän muihin laitteisiinsa.

Johtopäätös

Tietoturvaloukkaus voi olla tuhoisa mille tahansa yritykselle, ja digitaalisessa ympäristössä se voi tapahtua silloin, kun sitä vähiten odottaa. Verkkosivustosi tietoturvan osalta sinun on toimittava ennakoivasti, jotta hakkerit pysyvät poissa. Jos teet näistä viidestä tietoturvatoimesta osan verkkosivustosi päivittäistä rutiinia, olet hyvällä tiellä kohti turvallista verkkoympäristöä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *